Pepenele rosu, un deliciu natural

Pepenele rosu este un fruct provenit tocmai din indepartata Africa de Sud, fiind folosit din vechime ca hrana, in majoritatea regiunilor din Africa. Inclusiv faraonii Egiptului antic se hraneau cu dulceata pepenelui rosu.

Sa facem cunostinta cu pepenele rosu!

De aici, el a fost "adoptat" de restul continentelor, mai intai s-a raspandit in China in secolul 10, apoi in Europa, in secolul 13 si in sfarsit in America, trei secole mai tarziu.

Beneficiile pepenelui rosu

    Apa: Pepenele rosu are un continut foarte generos de apa, in proportie de pana la 95%.

    Fructoza: este zaharul "prietenos" din fructe, pe care il pot consuma si bolnavii de diabet. Pepenele rosu contine pana la 5% fructoza.

    Vitamine: contine multa vitamina C si beta carotene precum si vitamine din complexul B

    Minerale: Ca, Mg

    Aminoacizi : citrulina

    Antioxidant: licopen (un beta-caroten cu proprietati antioxidante superioare vitaminei E)

    Fibre

De la proprietati la beneficii, cat ai zice "pepene-rosu"!

  • Hidratant
  • Diuretic
  • Antioxidant
  • Antihipertensiv
  • Digestiv
  • Hipocolesterolemiant
  • Anticancerigen

Pepenele rosu : 6 beneficii pentru sanatate

Hidratarea, sine qua non!
Pepenele rosu, prin continutul ridicat de apa hidrateaza organismul, fiind un aliat de nadejde in lupta cu temperaturile ridicate din acest sezon. Sa nu uitam nici faptul ca apa din fructe are beneficii superioare apei plate obisnuite, in ce priveste calitatea, proprietatile, absorbtia si utilizarea ei de catre celulele organismului nostru.

Pepenele rosu, un diuretic natural
Datorita compozitiei sale bogate in apa si electroliti: Na, K, Cl, pepenele rosu stimuleaza diureza intr-un mod natural. Pepenele rosu ajuta rinichii sa epureze si sa detoxifice organismul.


Pepenele rosu regleaza tensiunea

Prin proprietatile sale diuretice, pepenele rosu scade riscul de hipertensiune. Deasemenea, el este un tonic cardiac prin proprietatile antioxidante si hipolipemiante.


Pepenele rosu nu "uita" nici de colesterol!

Licopenul continut de pepenele rosu s-a dovedit a fi un hipocolesterolemiant. Acest compus cu structura biochimica de caroten impiedica acumularea depozitelor de grasime in ficat.

Pepenele rosu - adjuvant digestiv care combate constipatia

Prin continutul de apa si fibre naturale, pepenele rosu ajuta la hidratarea bolului intestinal.

Mai mult decat atat, fibrele ajuta la stimularea peristaltismului (miscarile intestinelor), favorizand eliminarea continutului intestinal.

Puteti consuma pepene rosu dimineata pe stomacul gol, pentru a va bucura de toate beneficiile acestuia asupra sistemului digestiv.

Anticancerigen si antioxidant

Pepenele rosu contine numerosi antioxidanti, cei mai importanti fiind licopenul, beta-carotenul si vitamina C.

Licopenul este studiat pentru proprietatile sale anticancerigene, in cancerul mamar si de endometru. Licopenul activeaza anumite enzime cu rol cheie in distrugerea celulelor cancerigene.

Mai mult, el anihileaza radicalii liberi, compusi toxici responsabili de distrugerea membranelor celulare.

(sursa garbo.ro)

 

 

 

 

Recomandari