Gigi Becali riscă 11 ani de închisoare cu executare » Procurorii vor da o decizie finală pe 11 februarie

Gigi Becali la ieşirea din sala de judecată: "Nu e normal. Mă simt terorizat de stat, e vina mea că am fost milostiv cu cei care mi-au furat maşina. În dosarul ăsta s-a dat achitare, de 3 judecători. Acum am venit de oftică.

Dacă sunt noi probe mă pot acuza din nou, dar nu sunt. Cum să spui că e sechestrare cand ei se mandresc că au stat cu mine la masă. Procurorul l-a pus să depună plangere împotriva mea. I-a promis că îi scoate din arest. Am respectat legea smecheriei"

Procurorii au arătat astăzi la instanţa supremă că inculpaţii din dosarul sechestrării celor care au furat limuzina lui Gigi Becali trebuie condamnaţi la pedepse de peste 11 ani de închisoare şi că prima instanţă a greşit atunci cand a achitat toţi inculpaţii, anunţă Mediafax.

Concret, instanţa a demonstrat că inculpaţii ar trebui condamnaţi la o pedeapsă de aproximativ 11 ani şi şase luni, limitele fiind între 7 şi 15 ani.

Procurorul a mai arătat că dacă persoanele din acest dosar ar fi achitate, s-ar crea impresia că orice persoană care are bodyguarzi îşi permite şi să depăşească limitele legale în a-şi face dreptate.

Iniţial Gigi Becali fusese achitat pe 19 octombrie 2011, de un complet de trei judecători al ICCJ, el fiind acuzat că le-a ordonat bodyguarzilor doar să îi prindă pe cei care au furat maşina.

Gigi Becali se apără la această oră în faţa magistraţilor, cărora le spune că hoţii au fost doar invitaţii săi la masă şi le-a explicat acestora că ceea ce fac nu este deloc bine, mai ales dacă fură maşini de la oameni care au o situaţie materială mult mai proastă decat a sa.

Patronul Stelei a fost achitat de judecători în baza articolului 10 litera "d" din Codul de procedură penală, respectiv pentru că lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.

În baza aceluiaşi articol au fost achitaţi şi bodyguarzii Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu, Marcel Popa şi Romulus Dumitrescu.

(sursa gsp.ro)

 

Recomandari