Rapid are şanse mici să primească licenţa pentru Liga 1!

Rapid are şanse mici să primească licenţa pentru Liga 1 din cauza datoriilor către Corvinul şi Rui Duarte. În plus, jucătorii au anunţat că intră în grevă.

Rămasă fără 17 jucători, Rapidul a arătat şi cu Petrolul că nu va avea emoţii cu retrogradarea în liga secundă. Problemele apar pentru giuleşteni din altă parte.

Mai mulţi creditori, printre care Corvinul şi caţiva jucători, au depus contestaţii după ce administratorul judiciar nu le-a acceptat datoriile, iar termenul de judecare pentru aceste contestaţii a fost stabilit în luna aprilie. Din acest motiv, planul de redresare al clubului nu poate fi aprobat pană pe 31 martie şi, implicit, rapidiştii nu vor primi licenţa pentru Liga 1. Pentru a nu ajunge în această situaţie, George Copos va trebui să plătească aceste datorii pînă pe 31 martie!

"Dacă datoriile respective nu sunt eşalonate prin aprobarea planului de reorganizare a activităţii, aşa cum prevede lega insolvenţei, atunci Rapidul nu va primi licenţă"

Viorel Duru, preşedintele comisiei de licenţiere

Fotbaliştii intră în grevă

Patronul giuleştean mai are de rezolvat şi nemulţumirile jucătorilor care au rămas în lot. Daniel Pancu le-a transmis un ultimatum şefilor: "Gata, nu se mai poate! Dacă luni nu primim salariile pe lunile ianuarie şi februarie, nu ne vom mai antrena! Unii dintre noi, nu e cazul meu, trăiesc din acest salariu! Au rate, cheltuieli, nu poţi să-i încurci aşa. Vom merge şi vom juca împotriva CFR-ului, din respect pentru fani, doar că nu ne vom antrena deloc pană atunci".

Rada îi susţine

Fotbaliştii giuleşteni sunt sprijiniţi în demersul lor chiar şi de antrenorul Marian Rada. Cunoscand problemele lor, Rada a acceptat ca înaintea meciului cu Petrolul să nu-i ţină în cantonament pe fotbalişti. Tehnicianul n-a vrut însă să recunoască faptul că elevii săi au refuzat să rămană la ProRapid peste noapte: "Am vrut eu să-i responsabilizez, aşa voi proceda de acum încolo la meciurile de pe teren propriu".

"Am primit asigurări că luni se vor încasa salariile. Sunt sigur că aşa va fi, nimeni nu-şi doreşte să ne confruntăm cu astfel de probleme precum o grevă a jucătorilor"

Marian Rada, antrenor Rapid

15.000 de euro e salariul lunar al lui Herea la Rapid, el fiind cel mai bine plătit rapidist.(sursa gsp.ro)

 

Recomandari