Simona Halep a atras atenţia: New York Times i-a dedicat un articol româncei şi tenisului din România

Simona Halep a atras atenţia: New York Times i-a dedicat un articol româncei şi tenisului din România

Simona o întalneşte azi pe Maria Kirilenko pentru un loc în optimile de finală ale turneului de la US Open.

Seria incredibilă de victorii a Simonei Halep şi parcursul excelent al Soranei Cîrstea la Toronto au atras şi alte priviri decat cele ale românilor. Ziarul american New York Times a publicat un material despre Simona Halep şi tenisul din România cu titulul "Hotăratele românce găsesc succesul".

Cu cinci jucătoare în Top 100, România atrage atenţia, deşi totul se datorează nu vreunei strategii, ci efortului şi talentului individual. Ziaristul american Hunter Atkins a încercat să descopere ce stă în spatele succesului româncelor. A vorbit cu Virginia Ruzici, cu Simona Halep, cu Adrian Marcu şi a încercat să le explice americanilor ce se întamplă.

"Sunt uimită de cat de puternic e tenisul feminin în România", a spus Virginia Ruzici, cea care este numită cea mai mare jucătoare româncă.

Caştigătoarea la Roland Garros în 1978 a ţinut să-i menţioneze pe Ilie Năstase şi Ion Ţiriac, cei care au expus România la tenis, ei organizand turnee mici, cu premii între 10.000-20.000 de dolari, pentru ca româncele să adune puncte şi bani, trei astfel de turnee fiind caştigate de Simona Halep pe cand avea 15-16 ani.

Ruzici şi-a amintit cum a ajuns pentru prima oară în SUA, la 19 ani, fără bani. Determinarea a fost cea care a suplinit aceste lipsuri. "Suntem nişte luptătoare", a spus Simona după victoria din turul al doilea în faţa Donnei Vekici cu 6-2, 6-1.

Simona, singura româncă rămasă pe tablourile de simplu de la US Open, speră ca următoarele generaţii să fie inspirate de succesul lor. Ea a refuzat să se gandeasă prea departe, şi ia meci cu meci la New York.

Cu toate acestea a vorbit despre Serena Williams. "O respect. E foarte greu pentru mine să mă gandesc că o pot învinge. Vreau doar să joc meciuri bune, dar cateodată e foarte dificil".

Simona o întalneşte azi pe Maria Kirilenko, a 17-a jucătoare a lumii. Va fi o premieră pentru că nu s-au mai ciocnit pană acum în circuitul profesionist.

Topul ţărilor care au jucătoare în Top 100

1. SUA: 10 jucătoare

2. Rusia: 8 jucătoare

3. Germania: 7 jucătoare

4. Spania: 6 jucătoare

5. Italia, Franţa, Cehia şi România: 5 jucătoare


CV - Maria Kirilenko, Rusia

Locul în ierarhia mondială: 17

Varsta: 26 de ani

Raportul victorii-înfrangeri în 2013: 31-14

Cel mai bun rezultat în turneele de Mare Şlem: sferturi de finală la Australian Open 2010, Wimbledon 2012 şi Roland Garros 2013

Titluri în 2013: 1

Titluri în carieră: 6

Bani caştigaţi în 2013: 850.739 de dolari

Bani caştigaţi în carieră: 6.435.199 de dolari


CV - Simona Halep

Locul în ierarhia mondială: 19

Varsta: 21 de ani

Raportul victorii-înfrangeri în 2013: 39-14

Cel mai bun rezultat în turneele de Mare Şlem: turul 3 la Australian Open 2011 şi US Open 2013

Titluri în 2013: 4

Titluri în carieră: 4

Bani caştigaţi în 2013: 613.842 de dolari

Bani caştigaţi în carieră: 1.431.041de dolari


ALTE ŞTIRI DE LA US OPEN:

Victoria şi pantofii strălucitori

Victoria Azarenka este în turul al treilea la US Open şi a uimit pe toată lumea cu pantofii care strălucesc sub lumina nocturnei. "Ştiam cu ceva vreme înainte de turneu că o să primesc aşa ceva, pentru că New York-ul e un loc special, datorită sesiunii de seară. Nike vrea mereu să facă lucruri care ies în evidenţă şi mie mi-a plăcut ideea şi mă simt foarte energizată cand îi port", a spus numărul doi  mondial.

Regim şi pentru caine

Novak Djokovici a pus creştrea din jocul său pe seama dietei fără gluten pe care o urmează. Mai mult, liderul mondial a scris între timp şi o carte despre regimul pe care-l urmează. În mod surprinzător el a dezvăluit că şi cainele său Pierre urmează acelaşi reguli ca şi el. "Pierre are acelaşi regim ca şi tatăl său, de aceea e aşa arătos", a spus Nole.

Vrea o rachetă de lemn

Roger Federer e în turul al treilea la US Open şi îl întalneşte azi pe Adrian Mannarino pentru un loc în optimile de finală. Fostul lider mondial a spus că i-ar plăcea să poată evolua cu o rachetă din lemn, el începand tenisul cu o astfel de rachetă. "Timpurile sunt diferite, ar fi greu acum", a spus acesta.

Elveţianul a mai vorbit şi despre perioada în care a încercat să joace cu o nouă rachetă. "A fost interesant să o testez, voiam să fac lucrul acesta de mult timp, nu a ieşit aşa cum mi-aş fi dorit, chiar dacă eu mă simţeam confortabil cu ea, spatele meu nu era de aceeaşi părere", a completat Roger.

Rochia controversată

Vestimentaţia Carolinei Wozniacki a adunat multe critici din partea fanilor. Creaţie a Stelei McCartney, rochia danezei a suscitat o întreagă dezbatere. Îngrozitoare, parcă ar fi o servitoare, e ca şi costumaţia unui luptător de sumo combinată cu cea a unei ospătăriţe au fost doar cateva dintre comentarii.

Wozniacki a răspuns în felul său: "Aici nu e vorba de cine e mai  frumos, ci de cine caştigă". Fost lider mondial şi finalistă la US Open în 2009, Caroline e în turul al treilea, unde o întalneşte pe Camila Giorgi, din Italia.

Doar zvonuri

Ziariştii de la US Open au vrut să lămurească anumite lucruri care s-au spus la începutul lunii despre Rafael Nadal. Regizorul Simcha Jacobovici a susţinut că spaniolul ar putea proveni dintr-o familie de evrei obligată să se convertească în timpul Inchiziţiei. Spaniolul a fost întrebat la conferinţa de presă de după meciul din turul al doilea dacă e adevărat. "E fals, oricum nu contează pentru mine dacă sunt sau nu, dar nu e cazul. Nu am astfel de rădăcini", a spus el. Nadal îl întalneşte în turul al treilea pe Ivan Dodig. (sursa gsp.ro)

 

Recomandari