Bucura-te de beneficiile impresionante pentru sanatate ale Sofranului Indian

Bucura-te de beneficiile impresionante pentru sanatate ale Sofranului Indian

Proprietatile curative ale Sofranului Indian sunt cunoscute inca de acum 2500 de ani. Studii recente au scos la iveala capacitatea acestuia de a incetini multiplicarea si raspandirea celulelor canceroase. Descopera care sunt puterile tamaduitoare ale acestei plante.

Puterile tamaduitoare ale Sofranului Indian

Sofranul indian sau curcuminul este o planta din familia ghimbirului. Proprietatile sale curative au fost descoperite fi folosite inca de acum 2500 de ani in tratarea diverselor afectiuni.

Sofranul este cultivat in tari din sudul Asiei (India, China etc.) si nu numai. Aceasta planta nu se inmulteste prin seminte, ci prin rizomi. Acesti rizomi sunt recoltati, fierti, uscati in cupoate si macinati. Din ei este produsa o pudra galben-portocalie, ultizata ca ingredient in bucatarie, ca si colorant alimentar dar si in medicina. Proprietatile sale antibacteriene si antiinflamatoare au ajutat la tratarea sau ameliorarea unei varietati de boli.

Proprietatile Sofranului Indian

Asadar, Sofranul Indian este utilizat in tratarea unor afectiuni si are urmatoarele proprietati:

Sofranul combate cancerul

Este antitumoral: Incetineste proliferarea si raspandirea celulelor canceroase si induce apoptoza (moartea programata a celulelor canceroase). De asemenea, sofranul indian blocheaza Chinazele care sunt raspunzatoare pentru multiplicarea necontrolata a celulelor canceroase. El poate fi folosit in tumorile de san, de colon, ficat, piele, oase, plamani si in cazul pacientilor cu leucemie. Potrivit unor teste efectuate, sofranul a ajutat in cazul celor cu cancer de piele, facandu-l sa se autodistruga prin apoptoza.

Curcuminul protejeaza sistemul nervos

Sofranul Indian este neuroprotector: Previne sau incetineste Alzheimer, incetineste sau opreste evolutia Sclerozei multiple, protejeaza impotriva leziunilor oxidative si inflamatorii.

Unul din cei mai puternici antioxidanti

Este un puternic antioxidant (de 300 de ori mai puternic decat Vitamina E) si imunostimulator, antiviral (HPV, HIV, virusul herpetic, virusul Epstein Barr, virusurile hepatice etc.), antifungic si antibacterian.

Sofranul reduce inflamatiile

Are un puternic efect antiinflamator (reduce inflamatiile pancreasului, ficatului, colonului, reduce durerile in cazul contuziilor, entorselor, reumatismului - previne sau tratateaza artrita).

Protejeaza inima si colesterolul

Sofranul Indian ajuta la prevenirea arterosclerozei, acea acumulare de grasime care obstructioneaza fluxul sangvin in artere si care provoaca atacuri cerebrale sau infarcturi. Studii recente arata ca, luat o data cu masa, sofranul are un efect suprinzator: "grupeaza" sursele de colesterol din mancare si le face imposibil de absorbit. (sursa kudika.ro)

 

Recomandari