Rosia - Beneficii sanatoase si leac pentru multe boli

Rosia - Beneficii sanatoase si leac pentru multe boli

A venit vara iar alimentul vedeta al acestui sezon este rosia! Da, pe cat de gustoasa este, pe atat de buna este pentru sanatatea noastra!

Stiati ca atunci cand au fost aduse in Europa, oamenii foloseau rosiile pe post de decoratie crezand ca sunt otravitoare? Acest lucru se intampla in secolul al XVII-lea, atunci cand conquistadorii spanioli s-au intors din America de Sud, acolo unde maiasii cultivau si mancau acest fruct carnos si gustos. Italienii numesc rosiile „pomodoro", adica marul de aur, pentru ca ei credeau initial ca au calitati afrodisiace. Abia din secolul al XIX-lea rosiile au devenit un bun de consum comun in Europa.

Astazi, oamenii de stiinta fac numeroase studii pe rosii pentru ca, pe langa gustul delicios al lor, beneficiile lor asupra sanatatatii sunt inimaginabile.

Ce contin rosiile?

Ca sa intelegem care sunt elementele care fac rosiile niste alimente minune pentru sanatate, trebuie sa stim ca ele contin:

    Vitamina A

    Complexul de vitamina B (B1, B2, B5, B6)

    Vitamina C

    Vitamina E

    Vitamina K

    Potasiu

    Fosfor

    Calciu

    Magneziu

    Seleniu

    Licopen

    Acid folic

Beneficii rosii: cancer, antibacterian, sistem imunitar, colesterol, boli cardiovasculare

Rosiile protejeaza pielea

Probabil ca si voi ati folosit suc de rosii pentru a va calma pielea arsa de soare, pe langa faptul ca sunt un bun hidratant datorita continutului mare de apa si de vitamine, rosiile protejeaza pielea impotriva efectelor nocive ale radiatiilor ultraviolete si previne aparitia melanomului malign.

Rosia previne aparitia bolilor precum Alzheimer

Oamenii de stiinta sustin ca licopenul pe care rosiile il contin ar putea fi cheia prevenirii bolilor neoplazice, degenerative si a maladiei Alzheimer.

Rosia previne si ajuta la vindecarea cancerului

Oamenii de stiinta au efectuat niste cercetari in urma carora au descoperit ca barbatii care consuma des rosii, au un risc de a face cancer la prostata cu 40% mai mic. Acest studiu a fost facut pe un esantion de 47.000 de persoane si a durat 10 ani. Pornind de la aceste rezultate, cercetatorii au descoperit ca licopina, pigmentul continut de rosii, previne cancerul ovarian, gastric, de colon, osos, la plamani etc.

 

Recomandari