Bodybuilding

Bodybuilding

Culturismul (bodybuilding) reprezinta un proces de dezvoltare a muschilor prinantrenamente cu greutati, marirea numarului de calorii consumate si odihna.
Culturistii de performanta isi etaleaza fizicul in fata unui grup de arbitri, care acorda voturi bazate pe mai multe criterii (masa musculara, definire, separare, simetrie, proportionalitate, etc). Cel mai celebru culturist al tuturor timpurilor este cu siguranta Arnold Schwarzenegger, care inainte de a deveni cel mai bine platit actor din lume si guvernatorul statului California, a fost multiplu campion mondial la amatori si profesionisti, precum si detinatorul a sapte titluri Mr. Olympia, cea mai importanta competitie a culturismului profesionist.

Culturismul este una dintre disciplinele practicate in egala masura de catre tineri, cat si de persoane mai in varsta. In multe tari din lume este poate cel mai popular sport si aceasta datorita faptului ca are o longevitate foarte mare si poate fi practicat de orice persoana trecuta de varsta de 16 ani, nu este indicata practicarea culturismului mai devreme de aceasta varsta deoarece poate avea unele efecte negative asupra dezvoltarii armonioase a organismului.

Culturismul prin natura sa, imbunatateste functionarea intregului organism si ii va intari sanatatea. Printr-o alimentatie sanatoasa asociata cu practicarea antrenamentelor cu greutati, organismul nu numai ca se dezvolta armonios, dar se mai si pastreaza in aceasi forma foarte multi ani.

Culturismul in Romania

Culturismul inseamna antrenament, nutritie, odihna si de aceea poate fi considerat ca fiind un sport de lux pentru romani asta pentru ca nu multi oameni isi permit sa se hraneasca cu produse alimentare de calitate special pentru a satisface nevoile acestui sport. Principalele componente ale alimentatiei unui culturist sunt cele de origine animala bogate in proteine, si nu multi oameni isi permit sa se hraneasca cu produse alimentare de calitate sau mai nou cu diferitele feluri de suplimente nutritive aparute pe piata.

 

Recomandari