Fitness

Fitness

Fitness-ul este strans legat de culturism si nu poate fi considerat doar un culturism care foloseste greutati mai mici si rezultate pe masura efortului si antrenamentelor.

In anii anteriori, fitnessul a fost definit ca fiind capacitatea de a efectua activitati zilnice fara a obosi nejustificat. Cresterea automata a timpului liber, modificarea stilului de viata, urmata de revolutia industriala, a insemnat ca a insemnat ca acest criteriu nu era suficient. Eficienta optima este cheia succesului.

In zilele noastre, fitnessul este definit ca fiind capacitatea corpului uman de a functiona eficient, pentru a fi sanatosi si pentru a rezista la anumite boli.

Fiind practicat si utilizat ca sport, fitness-ul implica abilitati de sportiv: o anumita agilitate, echilibru excelent si viteza superioara. Pentru sanatatea organismului uman, ajuta si este benefic doar daca il practici sistematizat pe o perioada mai mare de timp. In plus, fitnessul ajuta sa te simti mai bine si sa rmicsorezi riscul unui atac de cord, al anumitor tipuri de cancer cum ar fi al cancerului de colon, al diabetului si tensiunii ridicate.

Exista trei tipuri de fitness:

- antrenamentele de flexibilitate, de exemplu intinderile. Flexibilitatea este capacitatea de a misca articulatiile mult si de a utiliza musculatura la intreaga ei capacitate.
- aerobicul este abilitatea organismului uman de a utiliza oxigenul cat mai eficient si este in stransa legatura cu starea de sanatate a inimii, a plamanilor si a muschilor. Acest tip de fitness mareste nivelul de oxigen care ajunge la muschi, ceea ce le permite sa functioneze pe o perioada mai indelungata. Mersul pe jos pe distante mari poate fi considerat un tip de exercitiu de aerobic.
- fitness-ul muscular ajuta mult la intarirea muschilor si a rezistentei acestora. Acest tip de antrenament consta in ridicarea de greutati si miscari de push-up.

Utilizarea unor greutati mai mici in antrenamentele specifice de fitness este doar o diferenta minora intre cele doua tipuri de activitati sportive.
Fitness
-ul reprezinta pentru organismul uman ceea ce reglarea fina este pentru un aparat electronic. Fitness-ul poate fi considerat o conditie pentru a arata  mai bine si a ne simti excelent.



 

 

 

Recomandari