Masaj

Masaj

Masajul nu trateaza doar acele parti ale corpului care necesita un tratament imediat, ci s-a descoperit ca el are efecte pozitive asupra circulatiei, functiilor imunitare, digestiei, sistemului nervos, cu efecte pozitive in impotriva stresului.

Tipuri de masaj

- masajul de relaxare - este un masaj general, ocazional sau periodic, cu scopul de elimina rapid  oboseala, pentru relaxarea organismului si generarea  unei stari de buna dispozitie. Este extrem de eficient in cazul starilor de oboseala accentuata, printr-o singura sedinta de masaj reusind sa se elimine oboseala acumulata.

- masajul anticelulitic - este masajul local in zonele afectate de celulita, cu scopul de eliminare a acesteia. Masajul se face de obicei pe solduri, picioare, fese, abdomen. Se folosesc alifii sau uleiuri cu efect anticelulitic, pentru a spori efectul masajului anticelulitic. Este recomandat de 2-3 ori pe saptamana, minim 12 sedinte ( in functie de gradul celulitei ), pentru a obtine rezultate rapide.

- masajul de intretinere - este un masaj general cu scopul de a mentine organismul intr-o forma cit mai buna. Se poate efectua saptaminal sau la 2-3 zile. Are efect de lunga durata, atat relaxant cat si ca dispozitie generala, eliminand stresul.

- masajele terapeutice - sunt masaje locale cu un scop foarte precis: de a elimina anumite probleme si disfunctionalitati, de a trata anumite boli prin masaj, etc. Se executa local, in zona afectata, pe o durata de timp medie sau lunga - minim 10 sedinte.

- masajul antistres - este masajul local cu scopul de eliminare a stresului acumulat in organism din diferite motive. Se executa masaje la nivelul cefei, spate, talpi, picioare - recomandabil 10 sedinte pentru rezultate foarte bune.

       Beneficiile masajului

     - eliminarea stresului si a oboselii;

     - atenueaza durerile si crampele musculare;

     - micsoreaza presiunea sangelui;

     - imbunatateste circulatia singelui si a limfei;

     - ajuta la eliminarea toxinelor din organism;

     - imbunatateste digestia;

     - elimina durerile de cap si de gat;

     - creeaza relaxare generala in organism;


 

Recomandari