Echipa lui Tadici s-a calificat în semifinalele cupei EHF

Echipa lui Tadici s-a calificat în semifinalele cupei EHF

Echipa lui Gheorghe Tadici a sărbătorit calificarea în semifinalele Cupei EHF după o pauză de 11 ani.

HC Zalău s-a calificat ieri în semifinalele Cupei EHF, a treia competiţie europeană ca valoare în handbal. După victoria din tur, 27-24 în Franţa cu HBC Nîmes, zălăuancele au terminat la egalitate, 29-29 cu echipa din Hexagon.

Antrenată de Manuela Ilie, fostă handbalistă la Tomis Constanţa, Nîmes a venit la Zalău cu găndul la calificare. A început perfect meciul şi conducea în minutul 19 cu 8-5. Tadici şi-a trezit însă repede elevele. Apărarea a început să-şi facă treaba, portarul Mirela Nechita a prins o zi mare, iar în atac Ciuciulete şi unguroaica Szucs au dus greul. La pauză româncele aveau un singur gol avans, 12-11.

Emoţiile au mai ţinut căteva minute în partea a doua, după care Zalăul s-a desprins decisiv. Pe final, la cinci goluri avans, cu doar trei minute înainte de final, 28-23, Tadici a schimbat toată echipa şi acest lucru l-a costat. Nîmes a marcat de cinci ori consecutiv şi a egalat. Andrada Trif a mai dus încă o dată gazdele în avantaj, cănd mai erau doar zece secunde de joc, dar Jericek a egalat în ultima secundă, dintr-o lovitură de la 7 metri.

"Rezultatul nu e concludent. În ultimele minute am avut şi şase goluri avans şi am schimbat echipa. Din păcate, tinerele jucătoare nu au fost conectate la miza jocului. Au dărămat ce au construit celelalte, dar nu îmi reproşez nimic, aşa se formează jucătoare, dăndu-le posibilitatea să evolueze în meciuri puternice, cu miză", a declarat Gheorghe Tadici.

Întoarcerea lui Tadici

Gheorghe Tadici s-a întors la Zalău, după demiterea de la Oltchim în 2008. A găsit o echipă care se bătea la retrogradare. De altfel, anii în care Tadici a părăsit Zalăul pentru Vălcea au fost cei mai slabi ai echipei sălăjene. Revenirea lui Tadici a însemnat începerea construcţiei unei noi echipe. "După unsprezece ani de absenţă jucăm din nou o semifinală de cupă europeană. Pentru un oraş ca al nostru, pentru o echipă mică precum a noastră, e un lucru extraordinar, care merită lăudat", a spus Gheorghe Tadici, care a căştigat City Cup cu echipa din Zalău în 1996.

Se poate întălni cu Trefilov

HC Zalău îşi va afla adversarul din semifinale marţi, la tragerea la sorţi de la Viena. Alături de echipa română, în urna semifinalistelor vor mai fi Lada Togliatti (Rusia), MAR Alicante (Spania) şi KIF Vejen (Danemarca). Cel mai bun adversar pentru Zalău ar fi echipa iberică, în timp ce formaţia cel mai greu de învins ar fi Lada Togliatti, finalista Ligii Campionilor din 2007, care este manageriată de selecţionerul Rusiei, Evgheni Trefilov.

4 semifinale în cupele europene a jucat HC Zalău în istorie: City Cup (1996, 1997), Cupa Cupelor (2001), Cupa EHF (2012). (sursa gsp.ro)

 

Recomandari