Lucian Bute: ”Sunt pregătit să boxez în altă parte”

Lucian Bute: ”Sunt pregătit să boxez în altă parte”

Aflat de o săptămană în Miami, acolo unde a început perioada de pregătire pentru următorul meci, Lucian Bute a acordat un interviu pentru site-ul american boxinginsider.com. Campionul mondial IBF a vorbit despre realizările din 2011, despre obiectivele pe care şi le-a propus pentru acest an, dar şi despre discuţiile şi controversele care au apărut în jurul unei posibile confruntări cu Carl Froch.

- Lucian, cum ţi-ai petrecut timpul de la ultimul meci, cel cu Glen Johnson? Am înţeles că ai fost acasă, în România.

- Faptul că am boxat cu Johnson a schimbat puţin situaţia. A fost pentru prima dată cand am fost aşteptat de o mulţime de jurnalişti la aeroport. A fost o plăcere pentru mine să-i întalnesc. Am petrecut mult timp cu ei, am organizat conferinţe de presă, am fost invitat la emisiuni TV, m-am simtţit foarte bine. Am stat şi cu familia, apoi m-am întors la Montreal. Aici am primit trofeul pentru cel mai popular sportiv din 2011. A fost un an grozav pentru mine, am avut trei meciuri.

- Care este părerea ta despre o confruntare cu Carl Froch?

- Aşa cum ştie toată lumea, e un luptător incredibil. Este puternic, are o determinare foarte bună, nu se dă la o parte de la bătaie. Îi place să pună presiune pe adversari tot timpul. Cred că dacă cineva stă drept în faţa lui, va întampina probleme uriaşe. Este curajos, are o dorinţă imensă de a caştiga. Cred că va fi un meci pe cinste.

- Ai spus că eşti dispus să mergi la Nottingham. Cum crezi că te va influenţa un meci disputat în afara Quebec-ului?

- Cu toată experienţa pe care am acumulat-o, cred că este timpul să boxez şi departe de casă, de locurile mele. Ştiu că nu va fi uşor şi că va fi o experienţă specială, dar sunt pregătit. Ştiu cum este să lupţi în faţa a 15.000 de susţinători şi a o sută de adversari. Dacă merg la Nottingam, va fi invers.

- Deci eşti împăcat cu ideea asta?

- Da. Cred că voi căpăta energie într-o asemenea situaţie. Voi fi mai furios, mai puternic. Ar fi o provocare mai mare să obţin un succes în deplasare. Va fi bine pentru mine.

- Multă lume vorbeşte despre urcarea în greutate. Tu ce părere ai despre această posibilitate?

- Îmi doresc să stau cat pot de mult la supermijlocie, să boxez cu cine mai am aici, să unific centurile, apoi să urc mai sus.

- Ce mesaj le transmiţi fanilor din America?

- În primul rand vreau să le mulţumesc pentru sprijinul pe care mi-l oferă. Au fost alături de mine încă de la începutul carierei, cand am boxat aici. Pot să-i asigur de un singur lucru: în toate meciurile mele, dau tot ce am mai bun pentru ca ei să fie mandrii de mine. Mi-ar plăcea să boxez în SUA, la New York sau Las Vegas. Dacă trebuie să merg în Anglia, m-aş bucura ca fanii să mă urmeze şi acolo. Voi da 100%. (sursa gsp.ro)

 

Recomandari