Sfaturi pentru alegerea unui stil de arte martiale

Sfaturi pentru alegerea unui stil de arte martiale

Artele martiale sunt sisteme de tehnici folosite pentru batai. Urmati acesti pasi pentru a intelege diferentele intre diferitele stiluri si gasiti unul potrivit pentru dv.

   1. Uitati-va rapid pe Internet pentru a vedea rapid stilurile de arte martiale.

   2. Determinati daca arta martiala este un stil „dur" sau „moale". Tehnicile ofensive, precum pocnirea si lovirea, indica un stil dur, care tind sa fie intens din punct de vedere fizic. Tehnicile defensive, precum blocarea si redirectionarea, indica un stil moale, care poate fi mai putin solicitant din punct de vedere fizic si potrivit pentru studentii mai varstnici si cei cu dezabilitati fizice.

   3. Identificati tehnicile ca fiind fie de lovire, fie de prindere. Lovirea inseamna atacul cu pumni, picioare, coate si genunchi. Prinderea inseamna stransori si aruncari pentru controlarea atacatorului.

   4. Studiati istoria artelor pentru a intelege diferentele culturale. De exemplu, loviturile inalte in Tae Kwan Do au inceput ca o cale a soldatilor pedestri de a-i lovi pe soldatii calare. Mostenirea vreunui stil va atrage mai mult decat celelalte?

   5. Creati un tabel pentru a compara cercetarile dv.

   6. Stabiliti-va conditia fizica. Aveti probleme de sanatate care ar putea afecta abilitatea de a practica un anume stil de arte martiale?

   7. Urmariti cursantii diferitelor stiluri care va intereseaza inainte de a alege. Multe scoli au o zona de observatie, astfel incat puteti vedea cand o clasa este la curs. Cereti voie mai intai.

   8. Rezumati informatiile aflate si alegeti un stil de arte martiale preferat care sa fie in concordanta si cu interesul pe termen lung, si cu starea fizica de sanatate.

 Sfaturi

Aikido este un stil moale, de prindere potrivit pentru studentii mai batrani sau cei cu probleme fizice de sanatate.

Karate este un stil dur, de lovire care include arme de antrenament precum nunchuk - manere scurte, ca niste bastoane, legate cu un lant.

Tae Kwan Do este un stil dur, de lovire din Coreea care invata si stransori si puncte vitale de lovire.

Jujitsu este un stil moale, de prindere care pune accent pe folosirea unei forte cat mai mici pentru a infrange adversarul.

Kung Fu (sau Wushu) poate fi dur sau moale, de lovire sau de prindere: exista peste 400 de stiluri.

Judo este un stil moale, de prindere care se bazeaza pe Jujitsu; scopul sau este de a folosi o minte calma si senina.

Tai Chi este un stil moale, de aparare care are principii filozofice puternice, punand accentul pe armonia cu natura si oamenii.

Recomandari